Levensmiddelenslangen – Je vindt ze bij Mees!

Afbeelding

Levensmiddelenslangen bij Mees van den Brink

Met slangen maak je gemakkelijk flexibele verbindingen. Dat kan bijvoorbeeld zijn van een tankwagen naar een opslagtank of tussen een vast en bewegend deel. In de levensmiddelen- en voedselindustrie wordt veel gebruik gemaakt van slangen. Levensmiddelenslangen worden vervaardigd uit verschillende materialen afhankelijk voor het medium wat door de slang gaat, werkdruk, temperatuur, diameter en buigradius. Het is van groot belang dat voedselslangen zo glad mogelijk zijn van binnen, omdat er geen vervuiling achterblijft, makkelijk te reinigen, ect.

Lacterus Crushresist

Neem als voorbeeld onze Lacterus Crushresist slang met kunststof spiralen, aan de binnenzijde gemaakt uit wit NBR en de buitenkant van NBR/PVC. Deze slang is geschikt voor; melkproducten, olie, frisdranken, vruchtensappen en alcoholhoudende dranken met een laag alcoholgehalte. Door zijn kunststof spiralen is de slang erg soepel en komt deze in zijn oorspronkelijke staat terug als men er bijvoorbeeld “per ongeluk” met een heftruck overheen rijdt. De slang is aan de binnenzijde erg glad zodat er geen vuil in blijft plakken. Een mooie eigenschap van NBR is dat het materiaal nagenoeg geen smaak en reuk aanneemt.

Trellvac Food Atex SD

Een ander fraai voorbeeld is onze Trellvac Food Flex Atex SD slang met een conductieve binnen- en buitenwand (R < 108 Ω) ter voorkoming van stofexplosies. Hiervoor dient de spiraal en/of in de wand mee geproduceerde static wire verbonden te worden aan de koppelingen. De doorvoer van deze slang is geschikt voor; granulaten, granen, suikers, melkpoeder, ect. Ook deze slang is van binnen wit NBR en de buitenwand NBR/PVC. De gegolfde buitenkant maakt dat de slang erg flexibel is.

Altair Wash Food

Een heel ander voorbeeld van levensmiddelenslangen is onze Altair Wash Food. Deze komt veel voor in slachthuizen en in de zuivelindustrie om de tegels, vloeren en tanks schoon te spuiten. De slang is geschikt voor stoom en heet water. Bij een werkdruk van 7 bar kan deze een temperatuur hebben van 165 °C en bij 20 bar 100 °C. Deze slang heeft een warmte-, ozon- en weersbestendige buitenwand van EPDM en is gepinpricked om blaren te voorkomen. De binnenzijde is van wit EPDM. Bij deze slang moet altijd gebruik worden gemaakt van stoomkoppelingen en HD stoom klemschalen. Het is niet aan te raden om deze slang te persen. Verder leent deze slang zich er goed voor gebruik op een haspel.

Andere levensmiddelenslangen

Wilt u nog meer levensmiddelenslangen bekijken? Deze vindt u op onze website!

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen neem dan contact op met onze adviseurs.

Levertijd
Niet op voorraad? Levering doorgaans binnen 7 dagen. Wij doen er alles aan om binnen deze termijn te leveren. Mocht het door omstandigheden niet mogelijk zijn, nemen we contact met u op voor eventuele vervolgstappen.