DIN 11851 Melkkoppelingen – alles wat u wilt weten!

Blog melkkoppeling - DIN11851

Alles over de DIN 11851 melkkoppeling

De DIN 11851 melkkoppeling, ook wel bekent als de zuivelkoppeling, werd in het verleden veelal gebruikt in de zuivelindustrie. Tegenwoordig is de koppeling ook uitermate geschikt voor de voedsel, farmaceutische en chemische industrie. De koppeling heeft een grove draad en is van RVS 316 of 304.

Onze DIN 11851 melkkoppelingen zijn van zeer hoge kwaliteit met een hoge mate van gladde doorvoer en met aangeschuinde tule voor een mooie sanitaire overgang naar de slang. Zo zijn ze gemakkelijk schoon te houden en is er nagenoeg geen kans op vervuiling met resten in loze ruimtes.

DIN 11851 melkkoppeling

Waar bestaat de DIN 11851 melkkoppeling uit?

De koppeling bestaat uit 3 delen; een slangdraadstuk, slangpuntstuk en een wartel. De wartel houdt de slangdraadstuk en slangpuntstuk samen. Tussen de delen zit een vaak een DIN NBR dichtring . De dichtringen zijn ook in andere materialen te verkrijgen, o.a. EPDM, Viton en Siliconen. De delen en de dichtringen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen, zoals MM, ISO en Inch. Meest gebruikte maat is de DN 50 en DN 80.

Bekijk ons assortiment melkkoppelingen.

Waarom DIN 11851 melkkoppelingen?

De norm van DIN 11851 wordt toegepast in omstandigheden waar hygiëne topprioriteit heeft en moet voldoen aan veiligheids- en voedselstandaardvoorschriften. Daarnaast gaat het bij deze norm om slangen, koppelingen en apparatuur die nauw op elkaar aan sluiten. Onze melkkoppelingen hebben een hoogwaardige pasvorm en zijn gemakkelijk schoon te houden.

Mogelijkheden van zuivelkoppelingen.

Je kan met de melkkoppeling verschillende slangen, machines en installaties op elkaar aansluiten. Zelfs als deze verlopend zijn. Onze gecertificeerde lassers kunnen een verloopstuk lassen op een laspuntstuk of lasdraadstuk om de verschillende maten passend te maken naar wens.

Onze compleet geassembleerde voedselslangen met melkkoppelingen zijn over het algemeen met een DIN pershuls geperst. Een tweede mogelijkheid is het gebruik van klemschalen maar dit is een stuk minder hygiënisch dan de pershuls. Bovendien zit de pershuls veel beter vast om de koppeling dan de klemschaal. Gebruik daarom onze “DIN-pershulzen” voor een sanitaire, gladde persing.

Voorraad foodkoppelingen.

Wij kunnen vaak snel leveren uit onze grote voorraad. Alle onderdelen zijn zowel los als geassembleerd te verkrijgen. Log in op onze website of maak een account aan voor prijzen.

Mocht u nog vragen hebben of informatie willen dan staat ons verkoopteam u graag te woord.

Bestel eenvoudig uw zuivelkoppeling of maak een account aan

Levertijd
Niet op voorraad? Levering doorgaans binnen 7 dagen. Wij doen er alles aan om binnen deze termijn te leveren. Mocht het door omstandigheden niet mogelijk zijn, nemen we contact met u op voor eventuele vervolgstappen.