Historie

Mees van den Brink Haaksbergen

1975

Het was midden jaren 70 dat men een Haaksbergse ondernemer in zijn Deux Chevaux, met slangen uit het dak stekend, door Nederland zag rijden. 

Vanuit zijn schuur begon Mees van den Brink zijn eigen bedrijf, dat zich nu zo’n 45 jaar later een wereldspeler mag noemen op het gebied van slangen, koppelingen en toebehoren.

Vestiging Haaksbergen

1994

Een ondernemer met passie, handelsgeest en Twentse nuchterheid, die zijn visie met enthousiasme weet over te brengen op zijn werknemers en klanten. 

Naast Haaksbergen wil Mees graag zijn blikveld verruimen en opent in 1994 een vestiging in Veenendaal. 

 

Afbeelding

1976

In 1976 beleeft Nederland een lange hete zomer. De noodzaak om het land te besproeien is groot in zo’n droge periode. De vraag naar slangen is enorm. Mees van den Brink werkt dag en nacht om alle orders op tijd te bezorgen en heeft een topjaar. De verhuizing naar het nieuwe bedrijventerrein Brammelo is een feit. 

Aan de Tolstraat worden meerdere panden/ hallen aangekocht aangezien de voorraad en het assortiment zich steeds verder uitbreidt. 

 

Mees van den Brink Veenendaal

1991

Uitbreiding Mees van den Brink Veenendaal 

Vestiging Veenendaal is een feit. In 1991 begonnen met  600 m2 magazijn. Nu is er 1.500 m2 magazijn beschikbaar. Kort daarop volgt Drachten en worden de Maritieme activiteiten verbetert en versterkt door de overname van DG Rubber Nijkerk. 

 

Afbeelding

1996

Uitbreiding in vierkante meters

Op 1 maart 1996 verhuist Mees van den Brink naar Tolstraat in Haaksbergen. Inmiddels zijn op deze locatie zeven magazijnen met een totale oppervlakte van 17.000 m2. De bouwactiviteiten en uitbreiding van opslagcapaciteit staan symbool voor de groei van Mees van den Brink. Vandaag de dag kunnen er 50.000 verschillende producten direct uit voorraad geleverd worden.

Afbeelding

2000

Uitbreiding in Noord-Nederland

Om het Noorden ook een razendsnelle service te bieden en om dichtbij de klant te zijn, opent Mees van den Brink op 1 januari 2000 haar deuren in Drachten. De klanten van Drachten zijn heel divers; van jachtbouw tot de voedingsindustrie. We houden een grote voorraad aan, en verkopen daardoor bijna geen nee. We hebben zo’n 800 m2 aan ruimte op de stellingen.  Wekelijks ontvangen we veel klanten aan de balie, en onder het genot van een kop koffie is het vaak mogelijk te wachten op de bestelling.

DG-Rubber Holland overname

2008

Groei door overname

In 2008 neemt Mees van den Brink DG Rubber Holland BV over. Het bedrijf verstevigt hiermee zijn positie als leverancier van slangen en koppelingen binnen de scheepvaart.

DG Rubber is gespecialiseerd in PVC en Rubber Producten. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in kabels, slangen en toebehoren. Wij zijn de groothandel voor de watersport en maritiem en hebben hieromtrent een uitgebreide kennis. Onze engineers denken graag met u mee voor een op maat gemaakte oplossing.

Afbeelding

2010-2013

De grens over naar Duitsland

Na de uitbreiding in Nederland volgt Duitsland.

In 2010 wordt Brinkoflex GmbH in Marl geopend. In ons grote magazijn hebben we zo’n 50.000 verschillende producten. Deze grote voorraad is een weloverwogen beslissing zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen, omdat stilstaande machines geld kosten. Uw Geld! Met snelle levering en optimale service beperken we deze stilstandstijd tot een minimum.

Het tweede bedrijf in Duitsland wordt geopend in 2013 in één van de grootste zeehavens van Europa, Hamburg. 

Afbeelding

2015

In 2015 wordt Cohose te Roermond door Mees van den Brink overgenomen

Ook Cohose is een specialist op het gebied van industriële koppelingen en slangen. Door directe contacten met fabrieken over de hele wereld zijn wij in staat altijd de juiste slang, met de juiste kwaliteit inclusief de bijbehorende koppelingen, compleet gemonteerd te leveren.

Mees van den Brink Ridderkerk

Nieuwe vestiging Ridderkerk

Om de geografische dekking in Nederland verder te optimaliseren, opent Mees van de Brink in 2015 een nieuwe vestiging te Ridderkerk

MEES BVBA

2017

Uitbreiding naar België

In 2017 zijn we de grens overgegaan naar België. In Stabroek, op steenworp afstand van het Antwerps havengebied, staat ons prachtige pand van 1.500 m2 en nog een 750 m2 opslagruimte op de eerste verdieping. Met het uitbreiden van onze vestiging in België zijn we in staat ook de franstalige klanten te bedienen. 

Mees van den Brink team Haaksbergen

2020

Familiebedrijf met ambitie

Mees van den Brink is een echt familiebedrijf met grote ambities voor de toekomst. De ervaring van meerdere generaties telt. Er gaat geen kennis verloren. In 2020 vieren wij ons 45 jaar jarig bestaan.

Terugblikken naar mooie herinneringen, maar vooral vooruit kijken en plannen maken voor de toekomst. Waarin wij streven naar unieke klantervaringen, duurzame groei en innovatie. 

Levertijd
Niet op voorraad? Levering doorgaans binnen 7 dagen. Wij doen er alles aan om binnen deze termijn te leveren. Mocht het door omstandigheden niet mogelijk zijn, nemen we contact met u op voor eventuele vervolgstappen.