(Petro)chemie

Petrochemie Compotec

Slangen, koppelingen en appendages voor de (petro) chemie

Bij Mees van den Brink hebben wij meer dan 40 jaar ervaring in de chemiesector. Alle chemieslangen zijn vervaardigt volgens of overtreffen EN13765 en worden afgeleverd inclusief keuring en testcertificaat. De slangen kunnen in onze moderne montageafdelingen kunnen worden voorzien van pershulsen, (speciale) veiligheidsklemschalen of customized koppelingen. Daarnaast hebben wij ook dry-break koppelingen in ons assortiment, dit voorkomt lekkage en daarmee schadelijke gevolgen voor mens en milieu. Naast Dry-break koppelingen bieden wij ook break-away koppelingen aan, zodat schade wordt voorkomen indien men de slang te laat loskoppelt.

Bekijk ons assortiment chemieslangen
Afbeelding

Al uw slanginformatie in één Cloud

Mees van den Brink beschikt over een digitaal slangregistratiesysteem. Dankzij dit systeem kunt u te allen tijde de specificaties van uw slangen raadplegen en de bijbehorende testcertificaten opvragen. Wij bieden lasergravering aan, zodat cuciale informatie op de slang wordt vermeld.

Mees van den Brink voert een grote voorraad chemicalienslangen die geschikt zijn voor diverse doeleinden. Het materiaal van de chemicalienslang kan bestaan uit rubber, siliconen, RVS of PVC.

Chemicaliënslang

Rubberen chemicaliën slangen

Mees van den Brink beschikt over rubberen chemicalienslangen die geschikt zijn voor zeer veel chemicalien zoals de meeste industriele zuren, logen, basen, alkalies, koolwaterstoffen en oplosmiddelen. Deze rubberen chemieslangen zijn tevens geschikt polaire oplosmiddelen.

De rubberen chemicaliën slangen zijn ook bruikbaar voor hoogwaardige toepassingen in de voedsel-, cosmetische-, farma-, en biologische-industrie. Door de combinatie van PFA en siliconen zijn een aantal chemieslangen bijzonder geschikt voor hogere temperaturen. Elektrische geleidenheid is bij veel toepassingen een eis, onze geleidende binnenslangen zijn speciaal ontwikkeld voor vulmachines en beschikken over een zwarte UPE geleidende binnenwand. Een ander rubberen chemicalienslangen variant is door de combinatie van PTFE, staalinlagen en een witte siliconen buitenmantel bijzonder geschikt voor transport van chemische producten, gassen en stoom.

Petrochemie slangen en koppelingen

PVC en Siliconen slangen

PVC chemicalienslangen
De PVC chemicalienslang is geschikt voor veel zuren en chemicalien.

 Siliconen chemicalienslangen
De siliconen chemicalienslangen zijn geschikt voor diverse toepassingen waar chemische- en hittebestendigheid gevraagd wordt, zowel drukloos als druktoepassingen. De Gem SB siliconen chemicalienslang is ook verkrijgbaar met kevlar inlage.

RVS Taurus slangen

RVS en Teflon slangen

Teflon PTFE chemicalienslangen
De teflon PTFE chemicalienslangen zijn geschikt voor hoogwaardige toepassingen in de voedsel-, cosmetische-, farma-, en biologische-industrie. Deze slangen zijn ook leverbaar met een beschermende RVS omvlechting. Geschikt voor zeer hoge temperaturen.

RVS chemicalienslangen

De RVS chemicalienslangen zijn geschikt voor gasvormige en vloeibare media, die evt. chemisch agressief, corrosief of van zeer hoge of lage temperatuur zijn. De RVS chemicalienslangen zijn ook leverbaar zonder omvlechting, met dubbele omvlechting en in extra flexibele uitvoering.

Wij fabriceren en leveren ook producten op maat. Neem contact op met één van onze engineers. Zij helpen u graag met het samenstellen van de meest efficiënte slangoplossing

Levertijd
Niet op voorraad? Levering doorgaans binnen 7 dagen. Wij doen er alles aan om binnen deze termijn te leveren. Mocht het door omstandigheden niet mogelijk zijn, nemen we contact met u op voor eventuele vervolgstappen.