Mees van den Brink

Historie

Al meer dan 40 jaar en heeft meer dan 50.000 slangen, koppelingen en toebehoren op voorraad.

Mees van den Brink begint op 1 april 1974 met zijn bedrijf. In onderstaande tijdlijn schetsen we kort enkele mijlpalen uit de geschiedenis van Mees van den Brink Haaksbergen BV.

1 april 1974

Het begin
Vanuit de schuur bij zijn woning, een rijtjeshuis in Haaksbergen, begint Mees van den Brink met de verkoop van slangen en koppelingen. De slangen liggen niet alleen in de schuur, ook de tuin wordt als opslagplaats benut. In zijn lelijke eend bezorgt hij de eerste orders.

1976

Een droge zomer
In 1976 beleeft Nederland een lange hete zomer. De noodzaak om het land te besproeien is groot in zo’n droge periode. De vraag naar slangen is enorm. Startend ondernemer Mees van den Brink  werkt dag en nacht om alle orders op tijd te bezorgen en heeft een topjaar.

Begin jaren 80

Pionieren en hard werken
Na zijn dringende verzoek bij de burgemeester van Haaksbergen kan Mees van den Brink een stuk grond van 1.000 m2 kopen aan de Industriestraat 21 in Haaksbergen. Het twee verdiepingen hoge gebouw tekent hij zelf en zo wordt het ook uitgevoerd. In de eerste jaren wordt de begane grond nog verhuurd. Gaandeweg groeit het bedrijf en neemt de onderneming haar intrek in het hele bedrijfspand.

1991

Uitbreiding in Midden-Nederland
Vestiging Veenendaal is een feit. In 1991 begonnen met  600 m2 magazijn. Nu is er 1.500 m2 magazijn beschikbaar.

1999

Uitbreiding in Noord-Nederland
Vestiging Drachten is open.

1996 – heden

Uitbreiding in vierkante meters
Op 1 maart 1996 verhuist Mees van den Brink naar de Tolstraat in Haaksbergen. Inmiddels zijn op deze locatie zeven magazijnen met een totale oppervlakte van 17.000 m2. De bouwactiviteiten en uitbreiding van opslagcapaciteit staan symbool voor de groei van Mees van den Brink. Vandaag de dag kunnen er 50.000 verschillende producten direct uit voorraad geleverd worden.

2008

Groei door overname
In 2008 neemt Mees van den Brink DG Rubber Holland BV over. Het bedrijf verstevigt hiermee zijn positie als leverancier van slangen en koppelingen binnen de scheepvaart(industrie).

2010 -2013

De grens over naar Duitsland
Na de uitbreiding in Nederland volgt Duitsland. In 2010 wordt het Duitse Marl Brinkoflex GmbH geopend. In 2013 volgt de opening van een vestiging van Brinkoflex GmbH in Hamburg.

2013

Familiebedrijf met ambitie
Mees van den Brink is een echt familiebedrijf met grote ambities voor de toekomst. De ervaring van meerdere generaties telt. Er gaat geen kennis verloren. Oprichter Mees van den Brink is nog steeds actief betrokken bij het bedrijf. Zijn beide zoons werken mee in het bedrijf en zoon Bob van den Brink is inmiddels verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding.

Mees van den Brink: “Ik wil gewoon zijn wie ik ben en sta met beide benen op de grond. Het benutten van het talent van de mensen en ze stimuleren nog beter te worden, vind ik het allermooist aan mijn werk… Want als bedrijf ben je zo goed als de mensen die je hebt.”

2015

Nieuwe vestiging in Ridderkerk
Om de geografische dekking in Nederland verder te optimaliseren, opent Mees van den Brink in 2015 een nieuwe vestiging in Ridderkerk.